Cine sunt eu? Care este adevărata mea identitate?

Corpurile noastre „umane” sunt în mare parte construite pe același tipar. Și totuși, suntem extrem de diferiți unii de alții – nu există doi oameni la fel, nici măcar gemenii identici. Ei pot arăta identic, cu toate acestea sunt două persoane unice.
Nu doar deosebirile ce se văd pe fețele noastre, în vocile noastre sau pe culoarea pielii sunt cele care ne diferențiază. Corpul nostru fizic, ca aspect vizibil, este doar o parte din sinele nostru, în întregul său. Cu greu s-ar putea susține că el este adevărata noastră identitate.

Suntem mult mai mult decât corpul nostru fizic

Toată creația urmează un tipar care este în esență același, deși creația este de o imensă varietate.
Abordând aspectul „identității” noastre, avem posibilitatea să înțelegem diferitele aspecte ale „Sinelui”, folosind exemplul unui aisberg. Gândiți-vă că, în cazul unui aisberg, este vizibil doar vârful acestuia, deasupra valurilor oceanului – restul se află dedesubt – invizibil. Nu-i așa? În mod similar, aparența noastră trupească nu este decât vârful de aisberg al adevăratei noastre existențe.
Și totuși, ne petrecem 90% din timpul nostru luând parte la existența noastră lumească!
Pe măsură ce ne însușim practica meditației Heartfulness, începem să ne îngrijim de aspectul interior, mult mai amplu, al adevăratului nostru Sine – restul de 90% din mine, care este invizibil.

Unde și ce este acest 90% din mine, care nu se vede?

Luați în considerare exemplul materiei în formele sale: lichidă, gazoasă și solidă. Aici, corpul corespunde aspectului solid al materiei.
Dacă acceptăm acest lucru, atunci următoarea întrebare logică, care se pune este: dacă numai 10% din mine este vizibil și solid, atunci unde este restul de 90% ?