Dacă corpul fizic nu reprezintă întregul nostru Sine, atunci ce altceva mai există?

Stai un minut pentru a analiza următoarea întrebare și încearcă să dai un răspuns. În acest moment, în timp ce urmărești acest videoclip – cine este acela care ascultă și vizionează acest videoclip – cine se întreabă sau cine găsește satisfacție în a-l înțelege? Creierul? Ochiul? Sau este altceva? Este creierul? Ei bine, nu chiar.
Creierul este un organ al corpului fizic și funcția acestuia constă, în general, în coordonarea funcționării corespunzătoare a diferitelor organe și sisteme din corp – ceva de genul unității de procesare a computerului! De fapt, „mintea” – cea care ascultă și vizionează și care găsește sensul acestui videoclip.

Mintea nu se limitează doar la creier

Acesta este numai o parte a conștiinței noastre. Dacă corpul fizic poate fi comparat cu elementul solid, atunci mintea este comparabilă cu forma lichidă a materiei.
Este mai puțin tangibilă, are calități mai fine decât corpul fizic și nu o putem vedea – suntem doar conștienți de ea.
Cu toții știm că avem o minte – pentru că avem capacitatea de a „gândi”! Simplu, nu-i așa?

Mintea noastră are un impact puternic asupra vieții noastre

Ea ne afectează starea generală de bunăstare, inclusiv sănătatea mentală și fizică! Când ne supărăm, când ne facem griji, când ne temem, corpul nostru fizic intră într-o stare reactivă sau defensivă. Fie suntem gata să ripostăm, fie să batem în retragere.
Pe de altă parte, atunci când ne simțim iubiți, experimentăm bunătatea, ne simțim veseli, întreaga noastră ființă resimte valuri de bunăstare.
Aceasta ne stimulează sănătatea și are impact asupra sistemului imunitar. Astfel, partea mai subtilă din noi – forța noastră mentală este mai puternică și guvernează forța fizică.

Uimitor, nu? Sigur că este – gândurile noastre ne conduc viețile

De aceea ni se spune că este vital să ne supraveghem gândurile.
Gândurile sunt creative – cele bune duc la consecințe pozitive și la fel se întâmplă și în caz contrar.