Problemele sistemului digestiv

Prof. Kogure Keizoo, Clinica Kogure din Spitalul Juntendo

Rapoarte clinice documentare de la medici

Stomacul poate fi deranjat atât de boli care-l afectează în mod direct, cât și de alte boli la nivel general. În plus, orice tensiune nervoasă sau anxietate cauzează adesea tulburări gastrice.

Rolul important al apei alcaline ionice în stomacul nostru este de a neutraliza secreția și de a-i consolida funcțiile. De obicei după consumarea apei alcaline ionice, în timp de 1 până la 3 minute, sucul gastric crește o dată și jumătate. Pentru cei care suferă de hipoclorhidrie sau achlorhidrie (suc de gastric scăzut), prezența apei ionice alcaline va stimula celulele stomacului să secrete mai multe sucuri gastrice. Acestea, la rândul lor, îmbunătățesc digestia și absorbția mineralelor.

Cu toate acestea, pe de altă parte, cei cu hiperclorhidrie (suc gastric în abundență), apa ionică alcalină neutralizează sucul gastric excesiv. Prin urmare, nu creează nicio reacție adversă.

Potrivit lectorului medical de la Universitatea Maeba, pH-ul secreției gastrice va rămâne în continuare normal atunci când se consumă apă alcalină ionică. Acest lucru a demonstrat că, capacitatea apei alcaline ionice este în măsură fie să neutralizeze fie să stimuleze secreția.

Notă: Potrivit Ministerului Sănătății din Singapore, cancerul colo-rectal reprezintă 13% din decesele cauzate de cancer. Cancerul colo-rectal este unul dintre cele mai cancerul cu cea mai rapidă răspândire în Singapore și depășește rapid cancerului pulmonar ca principal factor care duce la deces. Cei din grupul cu risc ridicat sunt chinezi cu vârsta de peste 45 de ani. Unul din 25 de chinezi poate fi o posibilă victimă.

– The Straits Times 18/7/1992