Refluxul gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian poate fi ameliorată cu apă alcalină. Refluxul acidului gastric înseamnă că acidul din stomac se ridică în esofag, uneori ajungând în gât sau gură. Mulți oameni suferă de reflux de acid gastric iar tratamentul acestei afecțiuni se poate face și consumând exclusiv apă alcalină.

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este considerată o afecțiune digestivă cronică în care acidul (uneori și bila) din stomac refulează în esofag (tubul care leagă faringele de stomac), iritând mucoasa esofagiană și cauzând simptome precum arsuri, eructații (râgâieli), regurgitații, tuse, durere în piept. Sfincterul esofagian inferior care nu se închide în mod eficient și sfincterul piloric sunt sensibile la pH. Cafeaua, ceaiul negru şi alcoolul în cantități mari (care sunt foarte acide) ca şi fumatul contribuie la instalarea acestei boli.

În loc să administrăm multe medicamente care reduc aciditatea, putem încerca măsuri generale de alcalinizare şi o schimbare permanentă a dietei și a stilului de viață.