Sekiya S (Department of Plastic and Reconstructive Surgery, Tokyo Metropolitan Police Hospital, Japan.), Ohmori K, Harii K.

Un ulcer cronic cu o infecție precum cel cu infecția cu stafilococul auriu meticilino-rezistent MRSA este greu de vindecat.

Chirurgia plastică și reparatorie se confrunta adesea cu asemenea ulcere care sunt rezistente la tratamentele clasice. Am aplicat tratamentul clasic folosind o soluție de apă ionizată puternic acidă obținută prin electroliză și am obținut rezultate satisfăcătoare.

Leziunea a fost spălată cu soluție sau îmbibată într-un bol cu soluție, timp de aproximativ 20 de minute de două ori pe zi. Soluția proaspătă de apă ionizată puternic acidă este instabilă și trebuie depozitată la rece, într-un loc întunecos și într-o sticlă sigilată. Ar trebui să fie utilizată într-o săptămână după ce (apa ionizată puternic acidă) a fost produsă.

Aici vom raporta rezultatele cu privire la 15 cazuri de ulcere infecțioase care au fost tratate cu soluție de apă ionizată puternic acidă.

Dintre aceste cazuri, 7 pacienți au fost vindecați, 3 au prezentat aspect granulat, iar în 5 cazuri infecția s-a diminuat. În cele mai multe cazuri leziunea a devenit mai puțin roșiatică și mai puțin edematoasa. Supurația sau mirosul neplăcut s-a redus.

Apa ionizată puternic acidă produsă prin electroliză a fost eficace în special în tratarea unui ulcer refractar cronic combinat cu diabet zaharat Mellitus sau insuficienta circulatorie periferică.

Aceasta terapie cu apă ionizată puternic acidă produsă prin electroliză aplicată clinic s-a dovedit a fi eficace, astfel încât această nouă tehnică terapeutică pentru tratamentul ulcerului poate fi acum utilizat în mod salutar.

Prevenția și ameliorarea acestor afecțiuni se poate face cu unul dintre sistemele de purificare și alcalinizare a apei de mai jos.