De ce este nevoie să facem spre seară activitatea de „curățare”, pentru a ajuta meditația Heartfulness de a doua zi?

Când medităm, suntem într-o stare de conștientizare sporită

Un câmp de receptivitate este creat în noi. Transmisia yoghină, primită în inimile noastre în timpul meditației Heartfulness, poate fi simțită și percepută cu mai multă ușurință dacă vom permite ca acel spațiu de recepție să fie pur și neîmpovărat. Cu fiecare din gândurile și acțiunile unei zile în câmpul nostru interior se formează „urme” sau „impresii”. Profunzimea fiecăreia dintre aceste impresii este direct legată de intensitatea atașamentului nostru față de acel gând sau față de acea activitate.

Când medităm, dacă mintea noastră este în mod constant atrasă spre noi gânduri sau spre impresiile depuse anterior, nu facem decât să le consolidăm.

Unde se îndreaptă atenția, într-acolo merge și energia

Prin urmare, este contra-productiv să continuăm să medităm asupra propriilor tendințe sau asupra fluxului de gânduri. Avem nevoie să ștergem toate complexitățile și impuritățile care s-au acumulat în inimă sub forma impresiilor.

Putem face acest lucru prin activitatea de curățare de seară

Astfel că, atunci când vom medita în dimineața următoare, spațiul – acum curat și pur – al ființei noastre interioare, să poată fi cu ușurință pătruns de Lumina Divină. Astfel, este foarte benefic să experimentăm sprijinul pe care curățirea de seară îl poate aduce în meditația Heartfulness de dimineață.