Cei mai mulți dintre noi facem eforturi enorme pentru a avea relații satisfăcătoare cu familiile noastre, prietenii și colegii de la locul de muncă. Căutăm case frumoase, sporirea averii, desăvârșirea în carieră și chiar dacă lucrurile pot merge destul de bine, există momente când ne simțim puțin neliniștiți sau nemulțumiți de viață.

De ce se întâmplă acest lucru?

Poate pentru că ne temem că am putea pierde acei oameni și acele lucruri din viețile noastre. Simțim un anumit nivel de nesiguranță față de posesiunile noastre – materiale sau nemateriale, lucruri ce țin de „ce se vede” sau de „putere”.

Nu noi suntem cei care posedăm aceste „lucruri,” ci este de ca și când noi am fi cei posedați de acestea

Cu cât suntem mai atașați de ele, cu atât devenim mai nesiguri. Încep mai degrabă să fie adevărate obsesii în loc de simple preocupări sau interese și descoperim că este dificil să ne eliberăm de griji în ceea ce le privește. Când începem meditația Heartfulness, începem să luăm contact în mod regulat cu spațiul nostru interior.
Simțim iubire și căldură emanând din inimile noastre.

Experimentăm o stare tot mai profundă de pace și ascultăm tot mai atent vocea noastră interioară care ne ghidează, după cum ne acordăm la frecvențele inimii. Meditând zi de zi, această ființă interioară devine sursa noastră de bucurie. Începem să apreciem practica meditației, mergând tot mai adânc de fiecare dată când medităm. Acum, că ne-am familiarizat cu experiența „meditației”, ne putem conecta la această lume interioară, chiar în timp ce suntem ocupați cu munca noastră zilnică.

Rămâne cu noi și începem să înțelegem că este adevărata noastră bogăție

Nu mai este nicio teamă că am putea-o pierde, pentru că este acolo „la cerere” și putem accesa spațiul inimii oriunde ne-am afla și în orice moment al zilei. Prin urmare, această „frumusețe” a sinelui interior este dincolo de spațiu și timp și se află veșnic cu noi, indiferent ce furtuni înfruntăm în viețile noastre.