Cum să creăm o stare fără gânduri în timpul meditației Heartfulness?

Deseori gândurile ce apar în timpul meditației ne abat atenția de la inimă. Putem înțelege mai bine procesul de a nu acorda atenție gândurilor, dacă socotim aceste gânduri ca fiind impresii. Fiecare acțiune din viața noastră lasă după ea o urmă – o impresie.
Fiecare gând și acțiune îndeplinite cu sentimentul de «eu» sau conștiință de sine, lasă în inimă o dâră de impresii subtile care devin semințele gândurilor și a acțiunilor viitoare. Când acordăm atenție acestor gânduri, ele duc spre formarea și mai multor impresii.

Gândurile repetate ce duc la acțiuni, se transformă ulterior în obiceiuri.

Când medităm, are loc o diluare a conștiinței noastre.
Gândurile sau impresiile acumulate de-a lungul anilor și care s-au întărit prin repetiție, găsesc loc să iasă la suprafața conștiinței noastre. Ele tind să dispară după o vreme în timp ce medităm și începem să le ignorăm și astfel, noi dezvoltăm treptat, o stare de absență a gândurilor. Acest lucru este experimentat pentru scurte intervale la începutul practicii noastre.
Pe măsură ce practicăm meditația cu regularitate crescândă și pentru perioade mai lungi de timp, absența gândurilor din timpul meditației sporește în noi, lăsând în urmă o inegalabilă seninătate.