De ce medităm pe inimă?

Funcția primară a inimii umane este aceea de a pompa sânge prin corpul nostru și de a-l purifica, ținându-ne în viață. Știm bine că putem continua să trăim fără multe dintre organele corpului, dar viața este imposibilă fără o inimă ce palpită. În afară de funcția fizică a inimii, știm că în tărâmul interior, ea are o funcție chiar mai înaltă – aceea de a iubi.

„Iubirea” emană din inimă.

Cu cât dăruim mai mult din iubirea noastră, cu atât inima crește. Observăm că dacă acordăm o importanță exagerată nevoilor noastre egoiste, inima nu mai poate genera iubire, iar acest lucru poate crea un sentiment de dureroasă izolare. Încetul cu încetul, încetăm să mai iubim.
Dacă ne redirecționăm atenția din ce în ce mai mult către nevoile și dorințele noastre egoiste, după un anumit timp creăm o închisoare impenetrabilă pentru inimă.

În meditația Heartfulness acordăm atenție inimii,

purificând-o astfel și lăsând-o să aibă un spațiu al ei în cadrul existenței noastre. Ne acordăm la existența ei și începem să ascultăm de ea. Prin meditația pe inimă descoperim că adevărata ei vocație este aceea de a iubi, și începem să experimentăm această iubire.

Meditația Heartfulness sporește astfel capacitatea inimii de a iubi.

Pe măsură ce inima este în mod constant purificată prin meditația zilnică, începem să simțim cu intensitate crescândă acest sentiment de iubire.