Este mai bine ca mai întâi să înțelegem meditația sau să începem imediat practica?

Noi oamenii, înfățișăm o tendință generală mai întâi de a încerca să înțelegem lucrurile și ulterior de a le face. În cazul meditației Heartfulness este mai bine ca mai întâi să practicăm și apoi să încercăm să o înțelegem.
Acest lucru se datorează faptului că însăși experiența de a practica meditația conferă înțelegerea necesară a ceea ce facem.
De multe ori cunoașterea vine din a face mai întâi ceva și abia apoi e înregistrată ca fiind valabilă.

Acest lucru se aplică și cunoștințelor științifice!

Avem adesea o noțiune răsturnată, cum că în știință cunoașterea este pe primul loc și că, odată ce vom ști cum să facem lucrurile, putem merge mai departe spre a le pune în practică.
Lucrurile nu stau chiar așa. Chiar și cunoștințele științifice pornesc inițial de la idei sau din inspirație, apoi sunt supuse gândirii, și, în final concluziile minții sunt testate, prin experimentare, pentru a fi confirmate sau nu.
Deci a citi cărți sau a asculta discursuri, în scopul de a înțelege mai întâi ce este meditația, și abia apoi a trece la practicarea ei, este ca și cum ai pune carul înaintea boilor.

Odată ce începem să practicăm, în mod natural vom începe să învățăm mai multe despre ea din noi înșine.

Și pe măsură ce mergem mai departe, avem mai multă încredere în aceste informații decât în ceea ce ne-ar putea spune chiar cel mai bun dintre profesori, pentru că am experimentat noi înșine ceea ce am găsit în noi, și știm astfel că este autentic.