Ce să facem cu multitudinea de gânduri care ne perturbă mintea?

În viața noastră de zi cu zi, avem de a face cu mai multe probleme care de multe ori creează în noi stres, frică, nesiguranță, disconfort, rivalitate și atât de multe tulburări nedorite.
Pare aproape imposibil să ne putem feri de astfel de lucruri.
În ciuda celor mai bune eforturi ale noastre, acest stil de viață modern ne lasă, de multe ori, gânduri necontrolate și o minte tulburată.

În astfel de momente simțim o nevoie profundă de pace și calm.

Poate nu avem nici capacitatea de a ne regla gândurile și acțiunile ulterioare. Pentru mulți dintre noi, mintea poate fi comparată cu un pendul, care, dacă nu este reglat, poate strica ceasul. De asemenea, și noi avem nevoie de o mișcare bine reglată a minții.
În general, încercăm să ne controlăm mintea, folosind constrângerea și forța, care nu funcționează pe termen lung. Mintea imediat se opune mai tare și cu putere egală. Reglarea minții este posibilă printr-o practică adecvată a meditației Heartfulness.

Metoda potrivită este considerată a fi cea a meditației…

…în timp ce stai cu mintea goală de orice gând.
Am putea chiar să încercăm să tratăm aceste gânduri nedorite ca și cum ar fi musafiri nepoftiți – ignorându-le pe cât posibil. Atunci gândurile nedorite vor înceta să ne mai deranjeze.
Meditația regulată cu siguranță va aduce pace minții. Datorită practicii susținute a meditației, vom începe să dezvoltăm și o mai bună capacitate de concentrare. Deci cu cât vom practica mai mult, cu atât vom descoperi că simplul act de a medita zilnic realizează o minte calmă, clară și concentrată.